НОВИНИ

Приятели на издирвания Янек Миланов организираха автошествие тази вечер

bnt avatar logo
от БНТ
20:54, 21.08.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Приятели, близки и съграждани на безследно изчезналия Янек Миланов се събраха на автопоход в Дупница тази вечер. Инициативата е в знак на съпричастност към семейството на 43-годишния мъж, който е в неизвестност вече 21 дни. Във връзка с разследването за изчезването му, днес екипи на пожарната и полицията извършиха второ претърсване на язовир Дяково.

През целия ден днес специализираните служби извършваха обходи на язовира с лодка. Оглеждаше се и района около него.

В сряда водолази безрезултатно се гмуркаха в ръкава на язовира при село Кременик в търсене на безследно изчезналия мъж от Дупница. Днес претърсването отново не даде резултат. От прокуратурата и полицията казаха, че се проверяват всички места, които може да са свързани със случая. Към момента има образувано досъдебно производство за отвличане. По случая с изчезналия Янек Миланов, главният прокурор Иван Гешев ще се срещне следващата седмица с брат му Марио Миланов. Автопоходът преминава по маршрута от Дупница до село Крайници и обратно - това е пътят, по който следите на мъжа се губят. 43-годишният Янек за последно е видян пред този жилищен блок, където се намираме ние. Участниците в автомобилното шествие настояха за ефективно разследване от страна на институциите, както и те да действат бързо и професионално.

Янек Миланов от години живее и работи във Франция. Прибрал се е в Дупница, дни преди да изчезне безследно. Той е в неизвестност от вечерта на 31 юли, като за последно е заснет от камери в автомобила на бивш гард на така наречените братя Галеви. През последната година на два пъти Янек Миланов е подавал сигнали в полицията за посегателство срещу дома и автомобила му, но извършителите и поръчителите не са установени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриват Моцартовите празници - Правец 2020
Откриват Моцартовите празници - Правец 2020
Простихме се с Доростолския митрополит Амвросий
Простихме се с Доростолския митрополит Амвросий