НОВИНИ

"Продължаваме промяната" - факт е новият политически проект

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
20:01, 19.09.2021
Чете се за: 03:10 мин.
Политика
Слушай новината

Кирил Петков и Асен Василев си поставят като цел да имат мнозинство в парламента, като част от коалиция. Кой обаче ще се включи в тази коалиция ще стане ясно в следващите седмици. Двамата бивши служебни министри обявиха, че кандидатът им за президент е сегашният държавен глава Румен Радев.

Със заявка за управление и мнозинство в следващия парламент стартира проектът с име "Продължаваме промяната". Но все още без мандатоносител и без да кажат с кои партии водят разговори, за да участват в изборите, както и за евентуална подкрепа и коалиция.

"И колкото и нескромно да звучи, аз вярвам, че в следващия парламент с "Продължаваме промяната" ще имаме над 121 депутати от коалиция. Кой ще включва тази коалиция, ще видите в следващите седмици. Ние ще започнем разговори, но реално ще имаме с над 121 депутата, за да направим истинската промяна", заяви Кирил Петков.

От "Продължаваме промяната" подкрепят Румен Радев за втори мандат, но в същото време отричат да са партия, зад която стои държавният глава.

"Това не е президентска партия. Не е. Ние много го харесваме, защото за последните три месеца, когато той каза "имате пълна свобода на действие, правете, действайте както мислите, че е най-добре за България, ние - нито аз, нито Асен Василев, не получихме телефонен разговор да се каже "направете това и наемете този". Не", допълни Кирил Петков.

В последните 4 месеца, според новия политически проект, са започнали промяна с конкретни цели – да спрат корупцията и кражбите, малкият и среден бизнес да работи спокойно, приходната агенция да проверява големите фирми с големите обществени поръчки. Успели да привлекат и големи чужди компании в страната. Настояват благоденствието да се разпределя справедливо.

"Истината е, че данъците в България са достатъчно високи, няма нужда да се пипат, нито нагоре, нито надолу. В хазната има достатъчно постъпления, особено, ако НАП отиде при големите фирми и си ги събере. Имаме достатъчно, за да имаме нормално образование, здравеопазване. Да се погрижим за пенсионерите и инфраструктурата. Няма контрол как се разходват парите. Плащаме тройно и четворно за прости неща. Ако започнем да плащаме истинската стойност и истинското качество ще имаме", каза още Асен Василев.

Често използвана дума от новата формация е почтеност, и по отношение на тези, с които биха си партнирали в бъдеще, и по отношение на своите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде са настанявани нелегалните мигранти?
Къде са настанявани нелегалните мигранти?
Любимите места са "Места за приятели"
Любимите места са "Места за приятели"