НОВИНИ

Прокуратурата с критика към правосъдния министър - не познавал Закона за съдебната власт

прокуратурата критика правосъдния министър познавал закона съдебната власт
bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 09.12.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Препоръчваме на служебния министър на правосъдието да прочете кой има правомощия да внася предложение за дисциплинарно наказание на член на Висшия съдебен съвет. А именно това са петима от членовете на кадровия орган или трима от членовете на съответната колегия. С тази препоръка от пресслужбата на прокуратурата се обръщат към министъра на правосъдието Иван Демерджиев, който по-рано днес предложи да се образува дисциплинарно производство срещу главния прокурор Иван Гешев и заместника му Пламена Цветанова.

Дисциплинарно производство срещу главния прокурор предлага правосъдният министър

"Пожелаваме успешно кариерно израстване на служебния министър, който предприема поредната политическа атака срещу независимостта на прокуратурата", се казва още в съобщението на прокуратурата.

Ето и цялата позиция:

"Препоръчваме на служебния министър на правосъдието да прочете внимателно чл. 312, ал. 2 от Закона за съдебната власт - кой има правомощия да внася предложение за дисциплинарно наказание на член на Висшия съдебен съвет. А именно това са петима от членовете на кадровия орган или трима от членовете на съответната колегия. Пожелаваме успешно кариерно израстване на служебния министър, който предприема поредната политическа атака срещу независимостта на прокуратурата."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордания въвежда отново задължителен PCR тест при пристигане в страната
Йордания въвежда отново задължителен PCR тест при пристигане в страната
Негативен рекорд: Близо 300 журналисти по света са били арестувани през 2021
Негативен рекорд: Близо 300 журналисти по света са били арестувани през 2021