НОВИНИ

Прошка: Борисов и Петков вече не се съдят

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:31, 16.01.2024
5742
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
прошка борисов петков вече съдят
Слушай новината

Макар и Сирни заговезни, когато взаимно си опрощаваме волните и неволни грехове, тази година да е точно след два месеца (17 март) на политическата сцена взаимното опрощаване явно е започнало 90 дни по-рано. Първо на 18 декември Бойко Борисов е простил на Кирил Петков за думите: "Борисов знае много добре, че при една работеща съдебна система, той ще трябва да ходи в затвора“ и „И за тези осем хиляди лева, които ББР плаща на месец на тази кантора за общо два месеца, те направиха такава новина, че забравихме, че става дума за три милиарда, до четири милиарда на година, които Борисов крадеше и това как ние се опитахме да го спрем реално въобще остана настрани", изречени на 10 август 2022 г. в ефира на една от частните национални телевизии.

Видно от протокол на Софийски градски съд на 18 декември 2023 година Борисов е оттеглил иска си срещу Кирил Петков и съдът е прекратил делото, с което Борисов иска от Петков 26 000 лева за претърпени неимуществени вреди.

На свой ред почти месец по-късно и Петков е простил на Борисов. Вчера (15 януари) Софийският районен съд е прекратил Наказателното от частен характер дело, което Кирил Петков заведе срещу Бойко Борисов, по повод брифинг от 24 август 2022 година, в което лидерът на ГЕРБ обвинява "кабинета Петков", че доставя природен газ за страната чрез дъщерна компания на "Газпром", за да се облагодетелстват близки до "Продължаваме промяната" фирми.

Когато делото Петков срещу Борисов започна СРС прие в рамките на процеса, който е за клевета, да разгледа и частичен граждански иск срещу Борисов за 10 000 лева обезщетение от общо 500 000 лв. поискани при завеждане на делото. Причината СРС вчера да прекрати делото е: "депозирана изрична молба за оттегляне на тъжбата станала основание за образуване на настоящото производство, респективно за отказ от приетия за съвместно разглеждане граждански иск."

Така двамата бивши премиери и лидери на управляващата некоалиция вече не съдят един - друг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рибакина и Радукану стартираха с победи в Мелбърн
Рибакина и Радукану стартираха с победи в Мелбърн
Григор Димитров срещу представителя на домакините Танаси Кокинакис във втория кръг на Australian Open
Григор Димитров срещу представителя на домакините Танаси Кокинакис във втория кръг на Australian Open