НОВИНИ

Протестно шествие в Добрич с настояване за обективно разследване на убийството от психично болен

bnt avatar logo
от БНТ
17:05, 30.03.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Протестно шествие се състоя днес в Добрич с настояване за справедливо и обективно разследване на убийството от 7 март, когато психично болен наръга смъртоносно 56-годишен мъж в градски парк.

Обвиняемият засега остава в ареста. Маршрутът на протеста включи мястото на фаталния инцидент, Областната дирекция на МВР, Община Добрич и областната управа, където недоволните поискаха институциите да поемат своята отговорност.

"На този етап имаме отговора на ОД на МВР, те твърдят, че има образувана вътрешна проверка, но предполагам всички знаят как приключват повечето вътрешни проверки в структурите на МВР – биват заключени в някое чекмедже, чака се да изтече давност и след това вече темата излиза от дневния ред. Мисля, че е редно и в структурите на прокуратурата да се направят такива проверки", каза Венцислав Великов - организатор на протеста.

"За две седмици, той направи три опита за убийство, единият от които успешен. И не е редно институциите да спят и да си прехвърлят вината едни на други за общата им несвършена работа!", обясни Драгомир Йорданов.

"Надявам се, че ще ни чуят, ще откликнат на молбата ни за изготвяне на план за превенция, защото смятам, че имаме право да живеем в един мирен град, спокоен, който да е защитен от такива прояви", заяви Вероника Чалъкова.

"Повечето хора се страхуват не само в тъмната част на деня, но и в светлата да се разхождат в тази красива градска градина", каза Весела Панчева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нюкасъл сътвори запомнящ се късен обрат срещу Уест Хям в голов спектакъл
Нюкасъл сътвори запомнящ се късен обрат срещу Уест Хям в голов спектакъл
С час напред: В 3.00 часа тази нощ преминаваме към лятното часово време
С час напред: В 3.00 часа тази нощ преминаваме към лятното часово време