НОВИНИ

Проведе се треньорска среща под формата на тренинг с менторство в Разград

Събитието продължи над три часа

Треньорска среща по баскетбол в Разград
Снимка: Българска федерация по баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
23:18, 11.01.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорска среща под формата на тренинг с менторство се проведе в Разград, съобщиха от Българската федерация по баскетбол. Събитието продължи над три часа, като в него участваха наставници от региони Добруджа и Мизия.

Имаше също трима треньори от Дупница и двама от София, които по своя инициатива изминаха пътя до Разград, водени от желанието си израстват в треньорската професия и да надграждат наученото до момента.

В събитието се включиха: Пенко Велчев (Вълци Разград), Бойко Асенов (Вълци Разград), Калина Попянкова (Черно море Одесос), Мария Маринова (Росица-Павликени), Магдалена Миланова (Дунав Русе), Християна Златкова (Светкавица), Рая Дошева (Свети Георги), Емилия Йорданова (Политехника), Димитър Станиславов (Локомотив София), Христо Ангелов (Спартак Плевен), Андрей Джамбазов (Шумен), Виктор Крушев (Чардафон), Мирела Тодорова (Светкавица) и Константин Тодоров (Ънстопабъл).

По време на срещата, водена от Албена и Гергана Брънзови, бяха изложени стратегията и визията за развитието на женското звено в Българската федерация по баскетбол. Сред обсъжданите теми бяха екипната работа и ефективната комуникация, както между състезатели и треньори, така и между колеги.

Обратната връзка бе положителна, но от федерацията търсят не само такава, като целта е да има свободно общуване и да се насърчи споделянето и комуникацията.

Събитието в Разград е поредната инициатива на БФБаскетбол за израстването на треньорите. Всяка втора сряда на месеца се провеждат срещи с наставниците в женско направление, като преди това бяха правени и практически мини-клиники.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус се класира за полуфиналите на Купата на Италия след категоричен успех над Фрозиноне
Ювентус се класира за полуфиналите на Купата на Италия след категоричен успех над Фрозиноне
Барселона - Реал Мадрид е финалът на Суперкупата на Испания
Барселона - Реал Мадрид е финалът на Суперкупата на Испания