НОВИНИ

Проверки на НАП: Бензиностанции мамят в отстъпките от 25 стотинки за гориво

bnt avatar logo
от БНТ
19:48, 23.08.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Бизнес
Слушай новината

Националната агенция за приходите откри измами с отстъпката от 25 ст. Бензиностанции въвеждали фалшиви номера на автомобили или надписвали повече, отколкото са заредили.

Само за три дни инспектори на НАП са проверили над 60 бензиностанции в страната. Нарушения са констатирани в 6 обекта. В три от тях имало разминаване между наличностите в касата и сумите, посочени в дневните финансови отчети.

Във Варна проверяващите са открили незаконна бензиностанция. А в Бургас инспектори под прикритие са установили фрапантни нарушения, за които вече са съставени актове.

"Екипът на звеното "Фискален контрол" в рамките на около половина час наблюдава търговския обект, след това започва явна проверка. При проверката се установява, че отстъпката от 25 ст. се ползва от автомобил, който всъщност, за времето на проверката, не е преминавал през бензиностанцията и не е зареждал. Тоест вписан е номер на друг автомобил. Друг случай от района на Бургас. Там пък е точно обратния случай. Отстъпката се ползва от собственик на автомобил, но номерът на автомобила не съответства на неговия. Тоест вписан е нереален номер", обясни Христо Узунов, НАП-Бургас.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист намери заместник на Брендън Браун
Рилски спортист намери заместник на Брендън Браун
Балкан Ботевград привелче втори американски баскетболист в състава си
Балкан Ботевград привелче втори американски баскетболист в състава си