НОВИНИ

ПСЖ измъкна равенството от Рен с гол от дузпа в добавеното време

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:15, 25.02.2024 (обновена)
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

С гол от дузпа на Гонсало Рамош в седмата минута на добавеното време Пари Сен Жермен се добра до равенство 1:1 при домакинството си на Рен в двубой от 23-тия кръг на френската Лига 1.

Гостите от Бретан, които през седмицата победиха Милан, се бяха устремили към 11-ата си победа в последните си 12 мача във всички турнири, но фаул на вратаря им Стийв Манданда позволи на шампионите да измъкнат точка.

Рен поведе в 33-тата минута чрез Амин Гури с единствения си точен удар до почивката.

През второто полувреме играта се пренесе в половината на Рен, но един от най-запомнящите се моменти дойде в 65-ата минута, когато старши треньорът на парижани Луис Енрике реши да извади от игра голмайстора на тима Килиан Мбапе и да пусне Гонсало Рамош.

При излизането си от терена Мбапе бе освиркан от феновете на домакините заради обявеното от него решение да напусне клуба през лятото.

Без Мбапе Пари Сен Жермен стигна до равенството в края на мача чрез централния си нападател Рамош.

В класирането в Лига 1 ПСЖ остава убедителен лидер с 54 точки, с 11 повече от втория Брест. Рен е на седмо място с 35 точки.

Старши треньорът на Пари Сен Жермен - Луис Енрике, загатна, че е възможна скорошна раздяла с Килиан Мбапе. Наставникът каза, че парижани трябва да приемат, че един ден ще играят и без този футболист. Всичко това се случва в момент, когато все повече се засилват слуховете за преминаването на Мбапе в испанския колос Реал Мадрид.

“Рано или късно ще трябва да приемем, че ще играем без него. Когато преценя, че е подходящо, той ще играе, когато не е така, той няма да играе, както всички играчи правят с играчите си. Искам максимална конкурентоспособност. Искам всеки, който започва с ПСЖ да го приема като страхотна възможност. Това е нещото, което търся за този и следващия сезон. Това е, което търся и вече наблюдавам в моите играчи”, каза Енрике.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекорден десети трофей за Ливърпул в турнира за Купата на лигата в Англия
Рекорден десети трофей за Ливърпул в турнира за Купата на лигата в Англия
Протест в Цалапица: Искат екстрадиция на заподозрения за убийството на Димитър
Протест в Цалапица: Искат екстрадиция на заподозрения за убийството на Димитър