НОВИНИ

Радослав Янков се нареди 8-и в паралелния слалом в Бад Гащайн

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:53, 16.01.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
радослав янков нареди паралелния слалом бад гащайн
Слушай новината

Българският сноубордист Радослав Янков изравни най-доброто си представяне дотук през сезона в Световната купа, след като завърши 8-и по време на състезанието в дисциплината паралелен слалом в Бад Гащайн, Австрия.

В квалификациите Янков, който е победител в тази надпревара от незабравимия за него сезон 2015/16, се нареди 12-и и така в първия си дуел трябваше да се изправи срещу американеца Коди Уинтърс.

Въпреки че американецът беше този, който имаше право да избира по кое трасе да се спусне, българинът успя да го победи в директния спор и така да заслужи място в четвъртфиналите на надпреварата.

За съжаление, в спора за влизане в голямата четворка носителят на Световната купа за сезон 2015/16 отстъпи на австриеца Фабиан Обман и така зае 8-ото място в крайното подреждане, с което повтори класирането си от Давос и Кортина д'Ампецо по-рано през кампанията.

Иначе победител в днешния старт в Бад Гащайн стана италианецът Маурицио Бормолини, който в големия финал изпревари представителят на домакините Арвид Аунер. В битката за последното място на подиума пък в изцяло австрийски дуел Фабиан Обман надви Бенямин Карл.

Въпреки че остана четвърти, Карл продължава да бъде лидер в битката за големия Кристален глобус с 323 точки, следван от триумфиралия тази вечер Бормолини с 289 и още един италианец - Едвин Корати с 259.

Календарът в Световната купа за Радослав Янков и всички останали звезди в сноуборда продължава с двете дългоочаквани надпревари в България, на които домакин за пръв път в историята ще бъде Пампорово. Зимният курорт ще приеме две състезания в дисциплината паралелен слалом този уикенд - 20 и 21 януари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антоанета Стефанова: Шахматът ни има потенциал за големи успехи през 2024 година
Антоанета Стефанова: Шахматът ни има потенциал за големи успехи през 2024 година
Предлагат разширяване на зелената зона за паркиране и в столичния квартал "Гоце Делчев"
Предлагат разширяване на зелената зона за паркиране и в столичния квартал "Гоце Делчев"