НОВИНИ

Рафаел Надал също пропуска турнирите в Индиън Уелс и Маями

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:37, 28.02.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
рафаел надал също пропуска турнирите индиън уелс маями
Слушай новината

Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал обяви, че ще пропусне първите два турнира от сериите Мастърс през тази година в Индиън Уелс и Маями.

За последно 36-годишният испанец взе участие по време на Australian Open, където бе спрян още във втория кръг от американеца Макензи Макдоналд, а след двубоя стана ясно, че Рафа е бил измъчван от контузия в бедрото.

В изявление в своя Инстаграм профил Надал обяви, че след като си е взел кратка почивка вече е започнал рехабилитация и физиотерапия съгласно инструкциите на лекарите, но въпреки това няма да може да го видим обратно на корта за надпреварите в САЩ.

"Взех си почивка, започнах рехабилитация, фитнес и физиотерапия според инструктажа на лекарите. Приготвям се да се върна в най-добрата форма. Тъжно ми е, че няма да мога да играя в Индиън Уелс и Маями. Ще ми липсват всичките ми фенове в САЩ, но се надявам да ги видя по-късно тази година по време на лятното турне", написа Рафаел Надал.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Rafa Nadal (@rafaelnadal)

В своята кариера Матадора има общо три спечелени титли в Индиън Уелс (2007, 2009 и 2013 г.), докато в Маями има пет поражения във финали, като това е и една от двете Мастърс титли, които липсват в колекцията му. Интересна подробност е и, че Рафа не е играл в Калифорния от 2017 година насам.

С изявлението си по-рано днес Надал пък се присъедини към Ник Кирьос, който също ще пропусне турнирите в Индиън Уелс и Маями, тъй като и той продължава да лекува контузия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Царибродската театрална трупа с гастрол у нас
Царибродската театрална трупа с гастрол у нас
Кремонезе пречупи Рома за първи успех през сезона в Серия "А"
Кремонезе пречупи Рома за първи успех през сезона в Серия "А"