НОВИНИ

Рафаел Надал започна с чиста победа похода си към 13-та тилта на Ролан Гарос

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:23, 28.09.2020
Чете се за: 01:30 мин.
Тенис
рафаел надал започна чиста победа похода тилта ролан гарос

Матадора се справи със съпротивата на беларуския тенисист Егор Герасимов с 6:4, 6:4, 6:2 и след малко над два часа си осигури място във втория кръг в Париж.

Световният номер 2 трябваше да поработи за успеха си след като Герасимов беше излязъл пределно мотивиран на корта, знаейки че няма какво да губи.

В откриващия сет той допусна да се стигне само до една точка за пробив в петия гейм. Надал се възползва от създалата се възможност и след къса топка реализира единствения пробив в сета, който му помогна да го спечели с 6:4 гейма.

Във втория сет събитията до голяма степен се повториха като този път решаващия пробив дойде една идея по-рано. В третия гейм испанецът подложи 27-годишния си опонент под напрежение и това му донесе желания резултат и преднина от 2:1 гейма.

В край на сметка 12-кратния шампион в Париж отново не допусна изненади на свое подаване и след ново 6:4 удвои аванса си.

Третият сет започна с пробив на сметката на тенисиста от Беларус, който се възползва от няколко неточности на Надал, за да поведе с 2:0.

Както се оказа обаче това беше всичко, което Герасимов имаше да предложи в срещата след като от този момента нататък Рафа си възвърна пълния контрол на корта. Той така и не даде повече геймове на съперника си и след 6:2 се класира за следващия кръг на турнира.

Там левичарят от Майорка ще играе срещу Макензи Макдоналд, който отстрани в четири сета канадския квалификант Стивън Диез.

В други интересни мачове от днеска, Александър Бублик поднесе мини сензация, изхвърляйки местния любимец Гаел Монфис след победа с 3:1 сета. След загуба със същия резултат от Михаил Кукушкин, турнира напусна и друг поставен тенисист, Фабио Фонини.

Ян-Ленард Щруф пък надделя с 3:2 сета над Франсис Тиафо в друг от интересните мачове от първия кръг, докато Никола Милойевич записа дебютната си победа в турнирите от Големия Шлем след успех над Филип Крайнович в изцяло сръбски двубой.

Безспорно обаче най-голямата драма спретнаха французина Корентен Муте и италианеца Лоренцо Джустино. Двамата трябваше да довършат мача си, който започна вчера като в край на сметка 29-годишния италианец ликуваше в края.

Той записа първата си победа на Голям Шлем след 0:6, 7:6(9), 7:6(3), 2:6, 18:16 след битка, продължила цели 6 часа и 5 минути. Титаничния сблъсък между двамата се превърна във втория най-дълъг в историята на Ролан Гарос като двамата останаха на малко под половин час от рекорда.

Той принадлежи на французите Фабрис Сантори Арно Клемонт, които през 2004-та имаха нужда от два дни и общо 6 часа и 33 минути на корта, за да определят победителя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дъждовно време днес
Дъждовно време днес
Христо Стоичков представи новата си модна линия
Христо Стоичков представи новата си модна линия