НОВИНИ

Ръководството на българските щанги провежда днес Общо събрание, на което предстоят да бъдат взети съдбоносни решения

джан зарков спечели златен медал европейското вдигане тежести кадети молдова
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 29.01.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) провежда днес Общо събрание, на което трябва да бъдат определени нов председател на централата, нов Управителен съвет, както и нов селекционер на националния отбор.

Решенията, които ще бъдат взети в днешния ден се очертават да бъдат съдбоносни за бъдещето на БФВТ и то само две седмици преди старта на европейското първенство в България, домакин на което ще бъде зала "Арена София" между 12 и 20 февруари.

Иначе един от големите въпроси, касаещи днешното Общо събрание, е дали Ариф Маджид ще остане начело на родната федерация, който беше избран на поста президент още през 2021-а година, но бе вписан като такъв в Търговския регистър едва миналата година след продължителна битка с бившото ръководство начело с Неделчо Колев.

Припомняме ви още, че в края на миналата година името на Маджид беше забъркано в скандал, тъй като самият той сигнализира, че е бил изнудван за подкуп в размер на 62 000 лева от сина на селекционера на националния отбор Иван Иванов - Иван Иванов-младши, който по онова време работеше като експерт в министерството на младежта и спорта.

В резултат на това разкритие неговият баща и олимпийски шампион от Барселона 1992 Иван Иванов-старши се очаква да бъде заменен на поста старши треньор на националния отбор, като по време на днешното Общо събрание се очаква да бъде гласувано името на неговия заместник.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата проверява има ли данни, свързани с Николай Копринков и Сотир Ушев
Прокуратурата проверява има ли данни, свързани с Николай Копринков и Сотир Ушев
25-годишен е задържан за домашно насилие над майка му
25-годишен е задържан за домашно насилие над майка му