Разкриха модерна фабрика за незаконно производство на цигари (ВИДЕО)

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:15, 08.10.2020 (обновена)
Чете се за: 01:17 мин.
Криминално
гешев разкрита поредната модерна фабрика незаконно производство цигари

Оборудвана нелегална фабрика за производство на цигари е разкрита в село Желязно, обл. Пловдив при съвместни действия на Областната дирекция на МВР-Пловдив и прокуратурата в гр. Пловдив

При извършена рутинна проверка на служител на ОД на МВР-Пловдив на 7 октомври 2020 г. в района на с. Желязно, обл. Пловдив, е разкрито модерно оборудвано помещение, подготвяно за пълния цикъл на производство на цигари „Марлборо“. Цехът се е намирал в бивш стопански двор в края на селото.

При извършения първоначален оглед е установено, че откритите машини, монтирани в поточна линия, са нови и от най-висок клас. Във фабриката е имало обособено и специално помещение за предварителна обработка и рязане на тютюн. Установени са множество кашони с надпис „Филтър“, картонени изрезки за цигари „Марлборо“, листове за опаковки, коркофан, ципер, тютюн и др.

Според първоначалните данни участниците в производството са работили в строга конспиративност и всеки от тях е имал определени отговорности. На територията на фабриката са осигурени битови условия за работниците - спални и сервизни помещения. Сградата е шумоизолирана и със затъмнени прозорци. В отделно помещение е поставен локален генератор.

В Районна прокуратура – Пловдив е образувано досъдебно производство, за това, че на 7 октомври в с. Желязно, обл. Пловдив, в нарушение на установения ред са държани и укривани предмети, материали и оръдия, както и технически съоръжения, за които се знае, че са предназначени за производство на тютюневи изделия по чл. 234 ал. 2 от НК – престъпление по чл. 234 ал. 4 вр. ал. 2 от Наказателния кодекс. Задържано е едно лице по Закона за МВР, предстои задържане на второ като двамата са съпричастни за участието в подготовката на нелегалното производство на цигари. Други трима са обявени за общодържавно издирване от органите на МВР.

Продължават да се извършват огледи, претърсвания и изземвания, разпити на свидетели, като предстои да бъдат назначени съответните експертизи.

Днес незаконната фабрика за производство на цигари в с. Желязно бе посетена от главния прокурор Иван Гешев и главния секретар на МВР Ивайло Иванов. На мястото бяха и Тодор Деянов, апелативен прокурор на гр. Пловдив, Румен Попов, окръжен прокурор на гр. Пловдив и ст. комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР – Пловдив.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Препълнени автобуси в София: Обезсмисля ли се носенето на маски?
Препълнени автобуси в София: Обезсмисля ли се носенето на маски?
Христо Иванов е в Нова Загора в покрепа на протеста срещу мръсния въздух
Христо Иванов е в Нова Загора в покрепа на протеста срещу мръсния въздух