НОВИНИ

Реал (Мадрид) си върна лидерството в Ла Лига след домакински успех над Майорка

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
13:01, 25.06.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Европейски футбол
реал мадрид върна лидерството лига домакински успех майорка

Отборът на Реал (Мадрид) продължи с безгрешното си представяне след подновяването на сезона в Ла Лига, след като победи Майорка с 2:0 у дома в мач от 31-ия кръг на испанското първенство.

Мадридчани са в люта битка за титлата с Барселона и имаха нужда от успех над Майорка, за да си върнат първото място в класирането.

На тренировъчното игрище "Алфредо Ди Стефано", което Реал използва за домакинските си мачове по време на реновацията на "Сантяго Бернабеу", резултатът откри младият Винисиус Жуниор в 19-та минута, а успехът на Кралския клуб подпечата капитанът Серхио Рамос в 56-та минута, като централният защитник се разписва във втори пореден двубой.

Гостите от Майорка също имаха своите шансове и отправиха пет точни удара към противниковата врата, но така и не успяха да стигнат до гол.

По този начин Реал записа четвърта поредна победа след подновяването на футбола в Испания и вече има 68 точки, какъвто е и активът на Барселона.

Тимът на Зинедин Зидан обаче има предимство в преките двубои с каталунците и държи съдбата си в собствени ръце, като победи в оставащите седем мач от сезона ще донесат на мадридчани титлата.

От своя страна тимът на Майорка остава в зоната на изпадащите с 26 точки, три по-малко от 16-ия Ейбар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ливърпул попиля Палас и си капарира титлата
Ливърпул попиля Палас и си капарира титлата
Прокуратурата с декларация: Стоим зад всеки честен магистрат, подложен на атаки
Прокуратурата с декларация: Стоим зад всеки честен магистрат, подложен на атаки