НОВИНИ

Рики Брейбек спечели десетия етап на Рали Дакар в клас "мотори", Герлен Шишери се наложи при автомобилите

Именно Рики Брейбек води в класирането

Рики Брейбек
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:53, 17.01.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Американският пилот Рики Брейбек (Honda) спечели в края десетия етап на Рали Дакар, който започна и завърши в Ал-Ула. Той измина 371 км за 3:51.39 часа. Както и в десетия етап на състезанието тимът на Хонда зае изцяло подиума, като само на две секунди зад американеца завърши чилиецът Игнасио Корнехо, а на трета позиция завърши френският пилот Адриен Ван Беверен, който остана на 20 секунди зад победителя.

Рики Брейбек води убедително в генералното класиране с общо време 44:45.28 часа, като има аванс от 10:54 минути пред Рос Бранч (Hero) от Ботсвана. Трети е Ван Беверен, който вече е само на 52 секунди от второто място.

При автомобилите етапна победа спечели французинът Герлен Шишери (Overdrive Racing), като завърши с време 3:19.27 часа. На второ място завърши пилотът от Република Южна Африка Браян Барагуанат (Century Racing Factory Team), който изостана на 5:43 минути от победителя. На трета позиция финишира италианецът Еудженио Амос (Overdrive Racing), който е на малко повече от 6 минути зад съотборника си Шишери.

В генералното класиране испанецът Карлос Сайнс (Team Audi Sport) продължава да води убедително с 13:22 минути пред французина Себастиен Льоб (Bahrain Raid Xtreme). Трети е бразилецът Лукас Мораес (Toyota Gazoo Racing), който е на близо час зад лидера.

Единадесетият етап утре ще бъде най-трудният от втората седмица на Рали Дакар, като ще бъде близо 500 км между Ал-Ула и Янбу и ще има много препятствия пред пилотите и рискове от повреди или спукване на гума.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН сезира ДАНС и КЗЛД заради продажбата на "Школо" на чужда компания
МОН сезира ДАНС и КЗЛД заради продажбата на "Школо" на чужда компания
Облачността ще продължи да се увеличава през деня
Облачността ще продължи да се увеличава през деня