НОВИНИ

Рома привлече Усем Ауар като свободен агент след изтичането на договора му с Лион

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:10, 11.06.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
рома привлече усем ауар свободен агент изтичането договора лион
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Рома обяви трансфера на алжирския футболист Усем Ауар, който идва на "Стадио Олимпико" като свободен агент от състава на Лион.

Ауар, който е роден в едноименния френския град става част от академията на "хлапетата" през 2009-а година, а осем по-късно прави и дебюта си за първия тим през февруари 2017-а.

В рамките на следващите шест сезона и половина полузащитникът изиграва общо 233 мача с екипа на Лион, в които реализира 41 попадения.

Договорът на Ауар обаче изтича в края на този месец и тъй като няма да бъде подновен 24-годишният футболист ще се присъедини към Рома като свободен агент от 1 юли.

"Щастлив съм, че подписах с Рома, защото това е велик клуб с богата история. За мен Рома е правилният проект, тъй като отборът разполага с качествени футболисти и уникални фенове. Вече съм част от "джалоросите" и съм готов да играя", заяви Усем Ауар за официалния сайт на "римските вълци".

Любопитното около халфът е, че като роден във Франция той изиграва няколко мача за различните младежки гарнитури на "петлите" преди през 2020-а година да дебютира и за представителния тим, ръководен от Дидие Дешан.

Това се случва в приятелски двубой срещу тима на Украйна, но понеже мачът е с неофициален характер през март тази година Усем Ауар получи право да играе на международно ниво за Алжир, тъй като това е родината на неговите родители. Очаква се той да изиграе първия си двубой за "пустинните лисици" през идната седмица, когато те гостуват на Уганда в среща от квалификациите за турнира Купа на африканските нации 2023.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандал между националисти и представители на ЛГБТИ общността заради спряна кинопрожекция
Скандал между националисти и представители на ЛГБТИ общността заради спряна кинопрожекция
Украйна съобщава за първи успехи от началото на контраофанзивата
Украйна съобщава за първи успехи от началото на контраофанзивата