НОВИНИ

Росен Барчовски обяви избраниците си за двубоите срещу Португалия и Кипър

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:55, 24.10.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
росен барчовски беше представен треньор баскетболния цска
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски обяви група от 15 състезатели за предстоящите два двубоя на "лъвовете" от предварителния етап на квалификациите за Евробаскет 2025.

България ще гостува на Португалия на 10 ноември, а три дни по-късно родните национали ги очаква визита и на състава на Кипър в следващите им два двубоя от тази група F.

За трикольорите добрата новина е свързана с попадането в групата на капитана Чавдар Костов, който след Евробаскет 2021 обяви, че се оттегля, но след разговор със селекционера Росен Барчовски е преосмислил решението си засега и ще помогне на отбора в предстоящите две срещи.

За съжаление, голямата звезда на тима ни Александър Везенков няма да бъде на разположение заради ангажиментите си с клубния си отбор Олимпиакос.

След първите два мача от тази група през ноември България е начело в тази група заедно с тима на Португалия, като и двата отбора имат по две победи.

Първото място в крайното класиране на тази група F е от изключителна важност за "лъвовете", тъй като единствено то ще им даде директна виза за същинската част на квалификациите за Евробаскет 2025. Ако момчетата на Росен Барчовски не са първи в тази група, то те ще трябва да преминат през още един допълнителен кръг, където сред възможните съперници са силните отбори на Полша и Хърватия.

Ето я и групата на България за мачовете с Португалия (10 ноември) и Кипър (13 ноември):

Цветомир Чернокожев, Андрей Иванов, Васил Попов, Иван Алипиев, Христо Захариев, Евгени Хаджирусев, Деян Карамфилов, Кръстан Кръстанов, Емил Стоилов, Константин Костадинов, Павлин Иванов, Константин Тошков, Дейвид Кравиш, Алекс Симеонов, Чавдар Костов

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зарядното с USB-C порт става задължително за всички електронни устройства в ЕС от 2024 г.
Зарядното с USB-C порт става задължително за всички електронни устройства в ЕС от 2024 г.
Иван Алипиев и Латина допуснаха трето поражение в Италия
Иван Алипиев и Латина допуснаха трето поражение в Италия