НОВИНИ

Росен Барчовски: Позитивното от този мач е, че паднахме само с шест точки

росен барчовски избирането везенков mvp евролигата повод огромна гордост
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
23:40, 19.07.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол Росен Барчовски успя да намери позитиви след загубата с 80:86 от Норвегия в първия мач от група "J" на предварителните квалификации за Евробаскет 2025.

Българите изоставаха практически през целия двубой, като преди заключителните десет минути разликата бе 21 точки в полза на домакините. Точно свалянето на пасива до шест точки в края Барчовски отчете като частичен успех.

"Започнахме мача неготови. Вкарваха ни много лесни кошове заради движение без топка. Те бяха постоянно зад гърба ни. Норвегия има добри играчи", започна националният селекционер.

"Според мен мача го загубихме в третата част. Тогава защитата почна да работи що-годе, но основни играчи ни липсваха с приноса си в атака. Когато започнахме щурм, когато се появи и Коди Милър-Макинтайър, тогава нещата се получиха, но вече бе много късно. Дойдохме в Норвегия с идеята да победим, но ако можем да извлечем нещо положително, то това е, че паднахме с малка разлика. Поздравявам отбора, че се върнахме от 21 точки. Това е турнир и е добре, че свалихме разликата до шест в края. Те имат само пет грешки и това показва, че те са играли доста мъдро", добави Барчовски.

Той призна, че съперникът е успял да го изненада с представянето си.

"Не очаквахме Норвегия да има толкова качествени играчи, особено пети номер (бел. р. Крис Ебу-Ндоу), който е изключително атлетичен. Той постоянно ни бягаше зад гърба. Седми номер (бел. р. Харалд Фрей) е много класен играч, но той не ни изненада. Като за първи мач има много неща за изчистване. Трябва да потърсим положителното от този мач, шест точки е ОК загуба при такива обстоятелства. Надявам се, че в събота срещу Австрия ше видя много по-концентрирано и енергично начало. Също така ще имаме и по-голяма бързина в нападение и дано опитните играчи да се включат от самото начало, а не епизодично", завърши Барчовски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джовани Трупе се присъедини към тренировките на Локомотив Пловдив
Джовани Трупе се присъедини към тренировките на Локомотив Пловдив
Изабелла Шиникова се класира за третия кръг на турнира по тенис в Порто
Изабелла Шиникова се класира за третия кръг на турнира по тенис в Порто