НОВИНИ

Росен Барчовски: За да бъдем равностойни на Германия, ще трябва да се надскочим много

Българският национален отбор по баскетбол приема Бундестима в "Арена Ботевград" тази неделя (25 февруари) от 17:00 часа във втория си мач от квалификациите за Евробаскет 2025

росен барчовски бъдем равностойни германия надскочим
Снимка: FIBA
bnt avatar logo
от БНТ
21:10, 23.02.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски говори на летище "София" при завръщането на тима ни от Швеция, където "лъвовете" отстъпиха със 70:84 на домакините в първата си среща от квалификациите за Евробаскет 2025.

Родният специалист изрази мнение, че действията на "трикольорите" в последната минута от двубоя са направили така, че разликата да скочи до 14 точки, което може да се окаже решаващо в края на груповата фаза.

"Съвсем обективно в този мач показахме слабости през първото полувреме в защита и нападение. През второто подобрихме отбраната, но атаката определено не беше това, което искам. Винаги е трудно, когато играеш първи двубой. Цял мач се борихме да стигнем до равенство и след това да се опитаме да спечелим или поне да загубим с по-малко, защото това все пак е турнирен двубой. В последната минута действахме глупаво и разликата скочи до 14 точки, които не са непреодолими, но се връщат трудно", коментира българският наставник.

Старши треньорът, извел България до участие на три европейски първенства, обърна внимание и на предстоящия дуел срещу световния шампион Германия в "Арена Ботевград" тази неделя (25 февруари) от 17:00 часа.

"Германия е много класен отбор, световен шампион. Да, липсват им някои звезди, но пък вчера победиха Черна гора с 24 точки разлика. За да бъдем равностойни в този мач, ще трябва да се надскочим много. Въобще не говоря за победа", заяви Росен Барчовски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата иска да си върне комплекса "Камчия"
Държавата иска да си върне комплекса "Камчия"
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
Издирват 17-годишно момиче от Дупница