НОВИНИ

Росица Денчева се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън при девойките

Българката надви с 6:3, 6:0 Соня Женихова от Германия. Срещата продължи само 65 минути.

Росица Денчева Уимбълдън
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
16:03, 11.07.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Тенис
Слушай новината

Росица Денчева изигра нов страхотен мач и се класира за четвъртфиналите на сингъл при девойките на Уимбълдън. Българката надви с 6:3, 6:0 Соня Женихова от Германия. Срещата продължи само 65 минути.

Денчева поведе с 5:1 в първия сет, а във втория не даде нито гейм на германката. Това е трета поредна победа за Росица на турнира без да загуби сет. За място на полуфиналите Денчева ще играе срещу победителката от мача първата поставена Рената Ямрихова от Чехия и Соня Жиенбаева от Казахстан.

По-късно днес Ива Иванова ще играе на осминафиналите на сингъл срещу финалистката от Australian Open и трета поставена в схемата Емерсън Джоунс от Австралия. На полуфиналите в Австралия Иванова загуби с 4:6, 1:6 от Джоунс.

Също днес ни очакват и три мача на двойки с българско участие.

Елизара Янева и Росица Денчева ще играят във втория кръг при девойките срещу Емерсън Джоунс от Австралия и Виктория Паганети от Италия. Янева и Денчева победиха елиминираха в първия кръг финалистките от миналата година на Уимбълдън при девойките двойки Изабел Лейси и Хана Клъгман от Великобритания.

Ива Иванова трябва да доиграе срещата си от първия кръг. Иванова и Уакана Сонобе от Япония, поставени под №5, спечелиха първия сет със 7:6(6) срещу Виктория Барос от Бразилия и Теодора Костович от Сърбия преди срещата да бъде отложена за днес.

Александър Василев и Андреас Тимини от Кипър ще играят във втория кръг на двойки при юношите срещу първите поставени Федерико Сина от Италия и Максим Мрва от Чехия.

Михаил Атанасов е национален треньор от страна на БФТ на българските юноши и девойки за откритото първенство на Великобритания по тенис.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Румен Радев се срещна с патриарх Даниил
Президентът Румен Радев се срещна с патриарх Даниил
ДПС е заплашена от изключване от АЛДЕ - Алианса на либералите и демократите за Европа
ДПС е заплашена от изключване от АЛДЕ - Алианса на либералите и демократите за Европа