НОВИНИ

С човек по-малко Фиорентина излъга Аталанта за място в полуфиналите на Купата на Италия

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:00, 10.02.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
хебър отстъпи полския ястрежебски шампионската лига
Слушай новината

Отборът на Фиорентина спечели драматично с 3:2 като гост срещу Аталанта в третия 1/4-финал от турнира за Купата на Италия.

Мачът започна отлично за "виолетовите", които в 7-ата минута излязоха напред в резултата чрез Кжиштоф Пьонтек, който беше точен от дузпа.

След половин час игра обаче Давиде Дзапакоста възстанови равенството в двубоя, а в 56-ата минута Жереми Бога направи обрата за "бергамаските" пълен.

В 71-ата минута отново Кжиштоф Пьонтек вкара за Фиорентина, правейки резултата 2:2. Гостите получиха право да изпълнят втора дузпа, но този път изстрелът на Пьонтек бе отразен от Хуан Мусо. При добавката обаче грешка нямаше и така паритетът отново бе възстановен.

Скоро след изравнителния гол обаче гостите понесоха удар, след като Лукас Мартинез беше изгонен за втори жълт картон, оставяйки своите съотборници с човек по-малко.

Макар и в намален състав "виолетовите" не се върнаха в отбрана и в 94-та минута това даде резултат. Никола Миленкович се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле на домакините и съумя да отбележи за 3:2, носейки инфарктна победа за момчетата на Винченцо Италиано.

По този начин Фиорентина се превърна в третия полуфиналист в турнира за Купата на Италия, а в следващата фаза отбора от Флоренция го очаква сблъсък срещу Ювентус или Сасуоло.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Перник е без парно и топла вода
Перник е без парно и топла вода
Увеличават глобите за търговците измамници
Увеличават глобите за търговците измамници