НОВИНИ

Сабаленка не загуби гейм в третия кръг на Australian Open, Коко Гоф също продължава напред

Руската сензация Мира Андреева пък осъществи страхотен обрат след изоставане от 1:5 гейма в решителния трети сет на мача си срещу Диан Пари и също продължава към осминафиналите в Мелбърн

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:38, 19.01.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт

Шампионката от последното издание на Australian Open при дамите Арина Сабаленка продължава уверено защитата на своята титла и вече е в осминафиналите в Мелбърн, след като в третия кръг имаше нужда от само 55 минути, за да елиминира украинката Лесия Цуренко.

Поставената под №2 в основната схема Сабаленка изигра още един много силен двубой в турнира, като този път дори не даде гейм на своята съперничка за крайното 6:0, 6:0.

За състезателката от Беларус това бе първи успех без загубен гейм в кариерата ѝ на ниво WTA, въпреки че историята помни друга нейна подобна победа, която идва на турнир на ITF през 2015-а година. По онова време Арина е все още тийнейджърка и се намира под №710 в световната ранглиста.

В осминафиналите през тази година на Australian Open поставената под №2 Сабаленка ще играе срещу американката Аманда Анисимова, която елиминира Паула Бадоса от Испания в два сета - 7:5, 6:4.

Любопитното е, че в преките двубои между Сабаленка и Анисимова предимството е твърдо на страната на тенисистката от САЩ, която води с 4-1 успеха.

В същото време към осминафиналите в Мелбърн продължава и шампионката от US Open Коко Гоф, която надигра категорично Алиша Паркс в двубой между две американки.

Четвъртата в схемата Гоф нямаше никакви проблеми срещу своята сънародничка, побеждавайки я с 6:0, 6:2 за малко повече от час игра.

По тази начин 19-годишната Коко за втора поредна година ще играе в четвъртия кръг на Australian Open, където нейна съперничка ще бъде полякинята Магдалина Фрех, която надви квалификанктата от Русия Анастасия Захарова за крайното 4:6, 7:5, 6:4.

Към осминафиналите в "Мелбърн Парк" продължава и руската сензация Мира Андреева, която осъществи феноменален обрат в мача си от третия кръг срещу французойката Деан Пари за успеха си с 1:6, 6:1, 7:6(5).

След като двете си размениха по един сет с 6:1, в решителния трети Андреева изоставаше с 1:5 гейма и всичко в двубоя изглеждаше решено, но 16-годишната Мира буквално "възкръсна" и съумя да стигне до равенството при 5:5, отразявайки междувременно и мачбол. В крайна сметка мачът беше решен в шампионски тайбрек, в който рускинята се наложи с 10-5 точки и така тя се класира за четвъртия кръг на Australian Open при дебюта си в турнира.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви рискове и опасности крие планината
Какви рискове и опасности крие планината
Яник Синер и Стефанос Циципас не срещнаха проблеми по пътя си към осминафиналите на Australian Open
Яник Синер и Стефанос Циципас не срещнаха проблеми по пътя си към осминафиналите на Australian Open