НОВИНИ

Съдийската комисия с извънредно заседание след последния кръг в efbet Лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
11:52, 05.10.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Български футбол
съдийската комисия извънредно заседание последния кръг efbet лига

Съдийската комисия на БФС свиква извънредно заседание на 8 октомври (четвъртък) от 12:00 часа в сградата на БФС на ул. „Цар Иван Асен II № 26.

Повод за извънредното заседание е представянето на съдиите в 8-ми кръг на efbet Лига и 9-ти кръг на Втора професионална лига.

Това съобщиха от СК на официалния сайт на футболната ни централа днес.

Само преди няколко дни ръководството на БФС излезе с остра позиция срещу представянето на българските съдии от началото на сезона и предупреди, че родните рефери ще трябва да понесат сериозни наказания, ако не вдигнат нивото на представянето си.

"Ръководството на БФС отчита, че арбитрите в България са длъжни да поемат по-сериозна отговорност за действията си по време на футболните двубои и да бъдат готови да понесат още по-безкомпромисни последствия при грешки от съдийско естество, в това число дългосрочни наказания и дори изваждане от съдийството. Членовете на ИК още веднъж подчертаха готовността си да реагират при евентуални сигнали за оказан натиск спрямо арбитрите от всички нива на футбола ни и подчертаха, че предстоящото въвеждане на системата VAR със сигурност ще допринесе за изчистване на грешки, но няма да снеме огромната отговорност от съдийската колегия. БФС продължава усилена работа по подготовката за въвеждането на система за видео асистенти, като амбицията е тя да влезе в действие в плейофите на сезон 2020/2021 г", заявиха от футболната ни централа в четвъртък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Караянчева към учителите: Въпреки стреса и несигурността, вие не изоставихте своите ученици
Караянчева към учителите: Въпреки стреса и несигурността, вие не изоставихте своите ученици
България с Купата на Балканските нации по мотокрос след успеха в Троян
България с Купата на Балканските нации по мотокрос след успеха в Троян