НОВИНИ

САЩ: Ще има последствия, ако Алексей Навални умре

сащ последствия алексей навални умре
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:43, 18.04.2021
Чете се за: 01:40 мин.
По света
Слушай новината

Американският съветник по националната сигурност Джейк Съливан предупреди днес, че Русия ще се сблъска с "последици", ако стачкуващият критик на Кремъл Алексей Навални умре.

Опозиционният лидер Навални беше арестуван през януари при завръщането си в Русия след продължило няколко месеца лечение в Германия.

"По отношение на конкретните мерки, които бихме предприели, ние разглеждаме различни варианти, които бихме наложили. На този етап няма да ги обявявам публично, но сме съобщили, че ще има последствия, ако г-н Навални умре", каза Съливан пред CNN.

На 31 март Алексей Навални, който излежава присъда в колония в Покров, обяви гладна стачка, за да поиска подходящо медицинско лечение за болките в гърба и изтръпването на краката и ръцете.

Според лекари той рискува сърдечен арест, тъй като здравето му бързо се влошава.

Малко по-рано Навални съобщи, че затворническата управа го заплашва, че ще му сложи усмирителна риза, за да го храни насила, ако не спре гладната си стачка, тъй като здравето му сериозно се влошава.

Управата на затвора заяви, че му осигурява правилно лечение, но той го отказва и настоява да бъде лекуван от избран от него лекар, извън персонала на затвора, което му е било отказано.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неофициално: Връщат Националния оперативен щаб, докато не изберат нов
Неофициално: Връщат Националния оперативен щаб, докато не изберат нов
МВнР: Няма данни за пострадали българи във влаковата катастрофа в Египет
МВнР: Няма данни за пострадали българи във влаковата катастрофа в Египет