НОВИНИ

Селта и Атлетико Мадрид поделиха точките във Виго

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:18, 08.07.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Европейски футбол
селта атлетико мадрид поделиха точките виго

Тимовете на Селта и Атлетико Мадрид не излъчиха победител и завършиха наравно 1:1 в двубой от 35-ия кръг на испанската Ла Лига.

"Мадричaни" откриха още в седмата минута чрез Алваро Мората, който оставен пред опразнената врата нямаше как да сбърка. Четири минтути след подновяването на играта домакините успяха да изравнят след като Фран Белтран засече центриране на Брийс Мендес и с удар в горния ляв ъгъл не остави шансове на Ян Облак.

До края на двубоя "галисийци" имаха възможности да осъществят пълен обрат, но Брийс Мендес и Санти Мина пропуснаха чудесни възможности. В самия край домакините имаха и претенции и за дузпа за игра с ръка на футболист на Атлетико. Дори и след консултация с ВАР, обаче, главният съдия не отсъди 11-метров наказателен удар.

По този начин Селта прибави важна точка в битката за оцеляване, събирайки 36 пункта със седем над опасната зона. Атлетико Мадрид остава на 3-та позиция с 63 точки.В следващите си мачове Селта гостува на Осасуна, докато Атлетико Мадрид приема в къщи Бетис. В друг двубой по-рано Валенсия надигра у дома Валядолид с 2:1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дариткова: Нямаме никакви опасения от поредния вот на недоверие
Дариткова: Нямаме никакви опасения от поредния вот на недоверие
Протестиращи искат оставката на президента
Протестиращи искат оставката на президента