НОВИНИ

Серхио Бускетс: Истинският лидер на Испания е Луис Енрике

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:05, 12.11.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
серхио бускетс истинският лидер испания луис енрике
Слушай новината

Капитанът на националния отбор на Испания Серхио Бускетс определи селекционерът Луис Енрике като истинският лидер на "Ла Фурия Роха" броени дни преди старта на Световното първенство в Катар.

34-годишният футболист на Барселона сподели пред списание "Паненка", че Енрике познава много добре всеки един от повиканите играчи, а самите те са "до смърт" с него.

"Луис Енрике е истинският лидер на този отбор, защото той е този, който работи ден за ден. Той е този, който познава всеки един и знае с какво може да допринесе, този, който подготвя плана за мачовете, този, който ни убеждава в идеята на играта и причините за нея, с факти и обяснения. Ние сме до смърт с него", заяви полузащитникът на "Ла Фурия".

Бускетс, който е единственият оцелял от онзи отбор на Испания, който през 2010 година триумфира със световната титла в Южна Африка говори и за това дали по-младите футболисти търсят съвети от него.

"Опитвам се да давам съвети, вече го правих на Европейското първенство. Не започнахме по най-добрия начин и се опитах да допринеса с моите знания, да обяснявам ситуациите, да успокоявам моите съотборници", сподели Серхио Бускетс, за когото това ще бъде четвърто поредно участие на Мондиал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
308 са новите случаи на COVID-19 у нас
308 са новите случаи на COVID-19 у нас
Демерджиев: Задържаният за подкуп граничар е искал процент от обществена поръчка
Демерджиев: Задържаният за подкуп граничар е искал процент от обществена поръчка