НОВИНИ

Серия експлозии в Киев, има информация за пострадали

Байдън покани Зеленски на среща във Вашингтон утре

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:35, 11.12.2023 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Слушай новината

Войната в Украйна - серия експлозии в Киев. Според местни медии, системите за противовъздушна отбрана са обезвредили ракети и отломки са паднали в няколко района на украинската столица.

В телеграм-канала на кмета Виталий Кличко се посочва, че медицинска помощ са получили двама възрастни. Медии твърдят, че е пострадало и дете. Засегнати са няколко сгради. Избити са стъкла, има отнесени стени.

Москва твърди, че руските сили са осуетили ротация на украински военни в Донецка област. Украинският президент Володимир Зеленски присъства на церемонията по встъпването в длъжност на президента на Аржентина - Хавиер Милей.

От Белия дом потвърдиха, че президентът Джо Байдън е поканил украинския си колега Володимир Зеленски на среща утре. Основната тема ще бъде "жизненоважната" нова помощ от страна на Вашингтон за Киев, ще бъдат обсъдени и "спешните нужди" на Украйна, се казва още в информацията на Белия дом.

"Утре и вдругиден ще бъда във Вашингтон с екипа си. Планирани са срещи и разговори - с президента Байдън, с Конгреса, важни разговори. Оползотворяваме всеки ден и час, за да даваме повече на Украйна, на нашите хора - повече възможности, повече защита, повече сила! Благодаря на всички, които помагат, благодаря на всеки, който се бори и работи за интересите на нашата страна и общество, за нашата свобода и победа!", заяви президентът Володимир Зеленски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Форум на общините: Сред обсъжданите теми ще са Еврозоната и Шенген
Форум на общините: Сред обсъжданите теми ще са Еврозоната и Шенген
Среща на външните министри на ЕС с акцент върху Близкия изток и Украйна
Среща на външните министри на ЕС с акцент върху Близкия изток и Украйна