НОВИНИ

СФСМВР: С избора на служебен вътрешен министър трябва да се осигури спокойствие и устойчивост

Министерство на вътрешните работи
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
12:35, 10.08.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Синдикалната федерация на служителите в МВР публикува позиция, в която посочват, че с избора на служебен министър на вътрешните работи трябва да се осигури нужното спокойствие и устойчивост, за да има условия за работа и резултати.

"Надяваме се определената за кандидат за служебен министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева да се запознае с процесите и динамиката в отношенията между министрите на вътрешните работи и СФСМВР и вярваме, че ще подходи отговорно, като с избора си осигури нужното спокойствие и устойчивост, за да има условия за работа и резултати - такива, каквито обществото очаква от нас", се казва в съобщението от СФСМВР.

От синдиката изразяват надежда тя да подходи обективно и рационално към избора и назначаването на служебен вътрешен министър.

Синдикалната организация отбелязва, че се увеличават опитите за политическа употреба на институцията МВР и работещите в нея професионалисти.

Също така посочват, че "внушенията" за манипулиране на изборите от 9 юни и "критиките" към пожарникарите, както и "неоснователното сатанизиране на МВР от политическите представители" се приемат като индиректно обвинение и обида към всички 50 хил. души, работещи в МВР.

"Ако има доказателства за манипулиране на изборите от служители в системата, то тази информация трябва да бъде представена не на медиите и широката общественост, а на прокуратурата", заявяват от СФСМВР.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Истории от Париж - Ивет Лалова и екипът на БНТ зад кадър
Истории от Париж - Ивет Лалова и екипът на БНТ зад кадър