НОВИНИ

Шаповалов, Чорич и Зверев ще правят компания на Кареньо Буста в горната половина на схемата на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:31, 07.09.2020
Чете се за: 01:16 мин.
Тенис
шаповалов чорич зверев правят компания кареньо буста горната половина схемата open

Един измежду тези четирима тенисисти ще достигне до първия финал в кариерата си в турнир от Големия Шлем като това стана възможно след отпадането на Новак Джокович, който бе дисквалифициран заради неспортсменско поведение.

Александър Зверев продължи с убедителното си представяне в Ню Йорк, след като елиминира по категоричен начин Алехандро Давидович Фокина, губейки само пет гейма в целия двубой.

Германецът пое инициативата от самото начало и не остави шансове на дебютанта в тази част на турнирите от Големия Шлем.

Серия от пет поредни гейма, с два пробива осигури на Зверев първия сет след 6:2.

В началото на втория испанеца загатна, че има намерение да опита да се върне в двубоя, повеждайки с 2:0 гейма. От този момент обаче световният номер 7 наложи пълен контрол на корта, губейки само още един гейм до края на двубоя.

Първо шест поредни гейма осигуриха втория сет на германеца, а след това Давидович Фокина се разписа в началото на третия

Последва нова серия от шест поредни гейма на Александър Зверев, която осигури и крайния успех на германеца в срещата.

Негов съперник в спор за място на полуфинал ще бъде Борна Чорич, който също не загуби сет в мача си срещу австралиеца Джордан Томпсън.

Хърватинът имаше трудности само в първата част, но в край на сметка след 7:5 той пое контрола върху двубоя и до края не изпусна инициативата, за да влезе в топ 8 на "Флъшинг Медоус".

Последният четвъртфиналист в горната половина в Денис Шаповалов. Младият канадец отстрани Давид Гофен с 3:1 сета и за първи път в кариерата си ще играе на четвъртфиналите на US Open.

Мачът бе изключително равностоен като първия сет бе решен след тайбрек, в който класата и опитът на Гофен си казаха думата и след 7:0 точки белгиецът поведе в сетовоете.

Това обаче по никакъв начин не притесни Шаповалов, който реализира ранни пробиви във всеки от следващите три сета, за да стигне до крайния успех след 6:7(0), 6:3, 6:4, 6:3.

Негов съперник на 1/4 финала ще бъде Пабло Кареньо Буста, който както знаете продължи напред след дисквалификацията на Новал Джокович.

Двамата вече са играли веднъж на Флъшинг Медоус през 2017-та, когато испанския тенисист се наложи след три изиграни тайбрека, за да стигне до първия си полуфинал в турнирите от Шлема.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган: ЕС да бъде безпристрастен в средиземноморския спор
Ердоган: ЕС да бъде безпристрастен в средиземноморския спор
Нови 3000 заразени с COVID-19 във Великобритания само за 24 часа
Нови 3000 заразени с COVID-19 във Великобритания само за 24 часа