НОВИНИ

Швейцария разби Беларус, Турция обърна Армения в квалификациите за Евро 2024

швейцария разби беларус турция обърна армения квалификациите евро 2024
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:05, 25.03.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на Швейцария по футбол стартира с победа в европейските квалификации за първенството на Стария континент през 2024 година след като надигра Беларус с 5:0 като гост в сръбския град Нови Сад в първа среща от група I.

Швейцарците оглавиха временното класиране в групата с 3 точки, пред съставите на Косово и Израел, които приключиха при равенство 1:1 в другата среща. По-късно тази вечер един срещу друг ще играят Андора и Румъния.

Ренато Щефен отбеляза хеттрик още през първото полувреме на двубоя срещу Беларус. 31-годишният нападател вкара за 1:0 още в четвъртата минута на мача, а в 17-ата покачи на 2:0. В 29-ата той се разписа след подаване от Рикардо Родригес и направи резултата 3:0 в полза на Швейцария.

Футболистите на селекционера Мурат Якин оползотвориха превъзходството си, отбелязвайки още две попадения през второто полувреме. Гранит Джака увеличи аванса на Швейцария на 4:0 в 62-ата минута, а три по-късно Зеки Амдуни оформи крайното 5:0 след асистенция на Джака. Във вторник Швейцария ще приеме Израел, а Беларус ще гостува на Румъния.

В другия двубой от група I тимът на Израел не успя да победи гостуващия състав на Косово и двата отбора завършиха при резултат 1:1.Ели Даса си отбеляза автогол в 36-ата минута, носейки преднина за гостите, а в 56-ата Дор Перец изравни за Израел.

В среща от група D Армения отстъпи като домакин на Турция с 1:2 в Ереван. Арменците поведоха в 10-ата минута след автогол на Йозан Кабак. Турците успяха да изравнят до края на първото полувреме. Оркун Кьокчу реализира за 1:1 в 34-ата минута, а с попадение на Керем Актюркоглу в 64-ата минута гостите стигнаха до победата. Турция ще посрещне Хърватия във вторник. По-късно днес играят Хърватия и Уелс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови сблъсъци във Франция
Нови сблъсъци във Франция
Решено е всички български моряци от задържаните в Румъния кораби да бъдат освободени, потвърди посланикът ни в Букурещ
Решено е всички български моряци от задържаните в Румъния кораби да бъдат освободени, потвърди посланикът ни в Букурещ