НОВИНИ

Швьонтек достигна полуфиналите в Париж след 33-а поредна победа

Ига Швьонтек
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:45, 01.06.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Ига Швьонтек се класира на полуфиналите на тенис турнира от Големия шлем - Ролан Гарос, след като се наложи над Джесика Пегула с 6:3, 6:2.

В самото начало на двубоя и двете тенисистки си размениха по един пробив. Равенството се запази до резултат 3:3 гейма, след което лидерката в световната ранглиста при дамите наложи доминацията си, за да спечели първата част.

Във втория гейм полякинята отново проби съперничката си и поведе с 3:1. 21-годишната тенисистка сложи точка на спора с нов пробив и заслужено се поздрави с успеха след 1 час и 31 минути игра.

Швьонтек не направи нито една двойна грешка в хода на двубоя, като освен това записа почти два пъти повече уинъри (30-16). Лидерката в ранглистата оползотвори пет от единадесетте си точки за пробив (45%), докато втората ракета на САЩ се възползва от един от своите два шанса за пробив (50%).

Полската тенисистка се изкачи до третата позиция в класацията за най-дълга серия от мачове без загуба с 33 поредни срещи без поражение. Рекордът от 35 мача е дело на Винъс Уилямс, а нейната сестра Серина има 34.

В следващия кръг Ига Пвьонтек ще се изправи срещу Дария Касаткина, която победи Вероника Кудерметова с 6-4, 7-6 (5) по-рано днес. Другият полуфинал при дамите противопоставя италианката Мартина Тревизан и 18-та в схемата Кори Гоф.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-дългото детско хоро в Благоевград за 1 юни
Най-дългото детско хоро в Благоевград за 1 юни
Джулия Терзийска с трета победа на турнир в Италия
Джулия Терзийска с трета победа на турнир в Италия