НОВИНИ

Дария Касаткина победи Кудерметова за първи полуфинал в Шлема

Дария Касаткина
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:46, 01.06.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Дария Касаткина се класира за първия си полуфинал в турнирите от Големия шлем, след като елиминира Вероника Кудерметова в изцяло руски сблъсък от 1/4-финалната фаза на Ролан Гарос с 6-4, 7-6 (5) за малко над два часа игра.

20-ата в основната схема изостана в първия сет от Кудерметова, която е с девет места по-назад от нея в световната ранглиста, допускайки пробив в четвъртия гейм. Още в следващия обаче последва рибрейк, а Касаткина постепенно намери играта си, за да стигне до втори пробив в подаването на съперничката, след който сервира успешно, за да поведе в резултата.

Втората част започна с пробив за по-предно поставената рускиня, но Кудерметова го върна моментално. Касаткина отново направи пробив за 2-1, но се пропука и този път в осмия гейм. Касаткина проби за трети път сервиса на опонентката, но сервирайки за мача допусна рибрейк.

Закономерно се стигна до тайбрек, в който Касаткина поведе с 5-0 точки и имаше пет поредни мачбола при 6-1. Кудерметова не се предаде и намали до 5-6, но за повече нямаше сили и така 25-годишната й съперничка стигна до полуфиналите на турнир от Шлема за първи път в своята кариера, след като най-добрият й резултат досега бе достигането до четвъртфиналите на Уимбълдън през 2018 г.

Любопитно е, че Кудерметова завърши с 38 уинъра – цели 22 повече от Касаткина, но и с два пъти повече непредизвикани грешки от победителката – 50 на 25.

В спор за място на финала Дария Касаткина, която се класира за последните четири без загубен сет, ще играе със спечелилата измежду световната номер 1 Ига Швьонтек и американката Джесика Пегула. Другият полуфинал при дамите противопоставя италианката Мартина Тревизан и 18-та в схемата Кори Гоф.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европол: Европа се превръща в център на търговията с кокаин
Европол: Европа се превръща в център на търговията с кокаин
Министър Иванов: В най-кратък срок пострадалите от градушката стопани ще бъдат обезщетени
Министър Иванов: В най-кратък срок пострадалите от градушката стопани ще бъдат обезщетени