НОВИНИ

Швьонтек се справи с Гоф и продължава защитата на титлата си в Париж

швьонтек справи гоф продължава защитата титлата париж
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:50, 07.06.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Световната номер 1 Ига Швьонтек продължи похода си към трета титла от Откритото първенство на Франция, след като победи американката Коко Гоф с 6-4, 6-4 в последния четвъртфинал от женската схема на турнира. Двубоят бе повторение на финала от миналата година, когато Швьонтек даде само четири гейма на съперничката си.

Днес Гоф бе по-равностойна в първата част, когато успя да навакса пробив изоставане, за да стигне до 4-4, но от 15-30 на собствен сервис в следващия гейм полякинята взе седем поредни точки, за да поведе в резултата. Втората част също започна оспорвано до 2-2, след което Швьонтек спечели четири поредни гейма, за да затвори мача след час и 28 минути игра.

Така Гоф продължава да няма спечелен сет срещу Швьонтек в седем мача. За място на финала полякинята ще спори с Беатрис Хадад Мая, като двубоят ще се проведе утре. В другия полуфинал в четвъртък сили ще премерят Арина Сабаленка от Беларус и Каролина Мухова от Чехия. Швьонтек трябва да запише по-добро представяне от Сабаленка в Париж, за да не бъде изместена от нея от първото място в световната ранглиста.

По-рано днес бразилката Беатрис Хадад Мая пренаписа тенис историята на своята родина, след като победи Онс Жабер от Тунис с 3-6, 7-6(5), 6-1 в мач от четвъртфиналите на Ролан Гарос. Жабер бе сред фаворитките за титлата в Париж, но допусна обрат и приключва с участието си в надпреварата.

На корт "Филип Шатрие" двете тенисистки бяха нестабилни в първия сет, в който си размениха пет пробива, а Жабер се наложи с 6-3. Втората част бе коренно различна и нямаше нито един пробив, като се стигна до тайбрек, в който Хадад Мая спечели четири от първите пет точки, за да поеме контрол и в крайна сметка да спечели със 7-5. Бразилката доминираше изцяло в решаващия трети сет, в който даде само един гейм на съперничката си и затвори мача след близо два часа и половина игра.

По този начин тя се превърна в първата бразилка, достигнала полуфинал в Шлема, от Мария Буена в Откритото първенство на САЩ през 1968 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 101 години почина Франсоаз Жило - една от музите на Пикасо
На 101 години почина Франсоаз Жило - една от музите на Пикасо
Даниел Александров за обвиненията в блудство: В дъното на всичко стои моят развод
Даниел Александров за обвиненията в блудство: В дъното на всичко стои моят развод