НОВИНИ

Силен мач за Павлин Иванов и Йордан Минчев за Сибиу, но тимът им допусна втора загуба в редовия сезон на ФИБА къп

Снимка: ФИБА
bnt avatar logo
от БНТ
08:46, 26.10.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Павлин Иванов, Йордан Минчев и Сибиу записаха втора последователна загуба от началото на редовния сезон във ФИБА Къп. Двамата българи и тимът им отстъпиха на Билбао след 64:89 като гост в среща от втория кръг в група B.

Домакините започнаха силно първия период и до края му успяха да си осигурят двуцифрена преднина при 29:17. Испанците поддържаха темпото си на игра и през вторите десет минути, като до почивката стигнаха до 14 точки аванс - 46:32. След подновяването на играта отборът на Сибиу не успя да намери правилно противодействие срещу противника си, а до края на срещата доминиките успяха да увеличат още преднината си, за да се поздравят с победата.

Павлин Иванов започна стартовата петица и бе над всички за румънците. Българският национал се отчете със 17 точки, 4 борби и 1 асистенция за 30 минути на терена. При стрелбата си той бе 4/7 от средно разстояние и 3/9 от тройката.

Добро включване в двубоя направи и Йордан Минчев, който също започна сред титулярите. Българският национал остана близо до дабъл-дабъл, като на сметката си записа 11 точки, 8 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка за 32 игрови минути. При стрелбата си той бе 1/5 от близка дистанция и 3/8 далечно разстояние.

От техните съотборници Рареш Ута и Монея Прат завършиха с по 8 точки. Йоргос Цалмпурис и Тейс де Ридър отбелязаха по 13 точки за успеха на Билбао. Кристиан Куламае и Тригви Линансон (6 борби) добавиха по 11, Томео Риго е с 10.

Сибиу е с баланс от 0-2 в групата си. На 1 ноември (сряда) Сибиу ще посрещне отбора на Анвил.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия е провела симулация на нанасяне на масиран ответен ядрен удар
Русия е провела симулация на нанасяне на масиран ответен ядрен удар
Карлос Алкарас обяви, че ще участва на турнира от сериите "Мастърс" в Париж
Карлос Алкарас обяви, че ще участва на турнира от сериите "Мастърс" в Париж