НОВИНИ

Синът на президента е присъствал на нерегламентирано събиране в София (ОБЗОР)

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:30, 08.02.2021
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Снимка: Архив
Слушай новината

Здравният министър Костадин Ангелов потвърди, че синът на президента е бил на парти в столицата, където вчера беше извършена проверка от СДВР и столичното РЗИ за спазването на противоепидемичните мерки.

В събота вечерта полицаи са реагирали на сигнал от граждани, че в хостел на бул. "Христо Ботев" в София има струпване на хора и се хвърлят предмети на улицата. На място са били установени 14 души - 11 от тях непълнолетни и три пълнолетни.

"Имам информация за всички нередни случаи. Във всички тези места, в които са открити нередности по спазването на противоепидемичните мерки са съставени необходимите административни документи от органите на РЗИ", каза здравният министър.

Завъртя се името на сина на президента?

Проф. Костадин Ангелов: Да, мога да потвърдя, че това е така.

Синът на президента е бил на това парти?

Проф. Костадин Ангелов: Да.

А как е минало това парти?

Проф. Костадин Ангелов: Повече не мога да ви кажа, имате свръхочаквания от министъра на здравеопазването. Все пак ние не провеждаме разследване, това е в компетенциите на МВР.

Вчера от МВР официално съобщиха, че според сигнал, в хостела имало струпване на хора и се хвърляли предмети на улицата.

Полицията на място установила 14 души. Оказало се, че 11 от присъстващите са непълнолетни. Според МВР родителите на един от тях отказали да дойдат да вземат детето си, а присъстващ пълнолетен се ангажирал да го съпроводи до дома му.

В съобщението не се уточняваше за кой непълнолетен става дума. Не се съобщаваше за задържани. Уточняваше се, че всички непълнолетни са призовани да се явят днес с родител в полицията.

Президентството: Синът на Радев не е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ

От прессекретариата на президента заявиха, че синът на Румен Радев не е задържан от органите на МВР или отвеждан в РПУ, че събирането по повод рожден ден не е било в заведение, както и определиха като неверни твърденията за отказ на родителите му да го придружат до дома му.

В съобщението до медиите пише още: "Жалко е, че представители на изпълнителната власт стават съпричастни в тиражирането на неистини и, от друга страна, погазват законовите гаранции за закрила на личността на непълнолетни".

Потърсихме за коментар мъжа, подал сигнал в полицията, който отказа да застане пред камера. Бяха неуспешни и опитите ни да се свържем с управителя на хостела, за да разкаже какво се е случило в събота вечерта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво представлява ваксината на "Астра Зенека" и Оксфордския университет?
Какво представлява ваксината на "Астра Зенека" и Оксфордския университет?
Антон Кутев: Би било много голяма грешка, ако ръководството на БСП не подкрепи Радев
Антон Кутев: Би било много голяма грешка, ако ръководството на БСП не подкрепи Радев