НОВИНИ

Скандал беляза двубоя Бразилия - Аржентина, здравните власти нахлуха на терена

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
12:21, 06.09.2021 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Доминиращият сюжет за COVID-19 днес е от света на футбола. Скандалът между Бразилия и Аржентина придобива все по-големи измерения.

Футболният двубой беше прекратен малко след началото, след като здравните власти на Бразилия извадиха принудително играчите на гостите - Емилиано Мартинес, Кристиан Ромеро, Джовани Ло Селсо и Емилиано Буендия. Те са обвинени в нарушаване на карантината и фалшифициране на здравните удостоверения.

"Четиримата играчи, както и целият отбор, се връщат в Аржентина", каза Даниел Скиоли, посланик на Аржентина в Бразилия.

Четиримата играчи бяха обявени от бразилските здравни власти за нарушители и извадени от терена в седмата минута след началото на играта. Причината е, че те играят в Англия, а според разпоредбите, пристигащите в Бразилия от Великобритания трябва да бъдат поставени под 14-дневна карантина. Аржентинският отбор отказа да продължи двубоя, а малко по-късно съдията взе решение мачът да не се играе.

Остават обаче много въпроси - защо бразилските здравни реагираха по време на мача, а не предварително. Аржентинците пристигнаха в страната три дни по-рано. Освен това отстранените играчи твърдят, че не са пътували до Великобритания и за това не се налага да бъдат под карантина.

Принудителната карантина се оказва от основните проблеми за много от мачовете в Южна Америка през този сезон. Бразилският отбор е без 9 от играчите си, които играят в Европа. Много европейски клубове забраниха на футболистите от Южна Америка да пътуват до родините си, заради карантината, под която трябва да бъдат поставени, след като се върнат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военен ритуал с издигане на трибагреника за Деня на Съединението във Велико Търново
Военен ритуал с издигане на трибагреника за Деня на Съединението във Велико Търново
Съдът решава дали да остави за постоянно в ареста мъжа, който заплаши Ива Митева
Съдът решава дали да остави за постоянно в ареста мъжа, който заплаши Ива Митева