НОВИНИ

Скандалът "Килиан Мбапе": Адвокатите на футболната звезда готвят дело за клевета

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:40, 16.10.2024
Чете се за: 02:45 мин.
По света
Снимка:
Слушай новината

Ново развитие около скандала, в който беше замесено името на Килиан Мбапе. Шведската обществена телевизия и две печатни медии съобщиха, че звездата на френския футбол е заподозрян в изнасилване. Мбапе, който действително е бил в Стокхолм в деня на нападението, отрече да е замесен. Адвокатите му заявиха, че ще заведат дело за клевета.

"Една от най-големите футболни звезди в света - французинът Килиан Мбапе, е заподозрян в изнасилване по време на посещение в Стокхолм", каза Никлас Собиески, който е водещ на шведската обществена SVT на дата 15.10.24 година.

Така започва централната емисия на шведската обществена телевизия вчера. SVT и две печатни медии в страната съобщават, че са получили информация, че Килиан Мбапе е заподозрян за изнасилване, извършено на 10 октомври в Стокхолм. Футболистът е бил в шведската столица от 9 до 11 октомври, след което е отпътувал с частен самолет към Корсика. Папараци го заснемат пред известно заведение, където се твърди, че е прекарал няколко часа в частна зала. От прокуратурата не казват дали френската звезда действително е заподозрян.

"В полицията е подаден сигнал за изнасилване, извършено на 10 октомври в хотел в центъра на Стокхолм. Това е всичко, което мога да ви кажа към момента", заяви прокурорът Марина Чиракова.

В профила си, футболистът отрече обвиненията и намекна, че те съвпадат с изслушване по делото, което той е завел срещу бившия си отбор PSG за неизплатени заплати.

"Все още не знаем дали обвинението е отправено към него, но ако се потвърди, че името му е замесено пряко или косвено, ще заведем дело за клевета. Той не е извършил нищо нередно. Срещу Килиан Мбапе се води кампания за очерняне. Кой има интерес да петни името и честта му - не знам...", коментира адвокатът на Килиан Мбапе Мари-Аликс Каню-Бернар.

Тази седмица Мбапе не беше повикан да играе за френския национален отбор за мачовете им от Лига на нациите, но днес звездата беше забелязан да тренира с клубния си отбор Реал Мадрид.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За по-чист въздух
За по-чист въздух
Водните запаси на Европа са под заплаха
Водните запаси на Европа са под заплаха