НОВИНИ

Слаби превалявания от дъжд на Бъдни вечер

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:31, 23.12.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Времето
Слушай новината

Топло за сезона време в предстоящите празнични дни, много слънчеви часове и съвсем малко валежи.

В следобедните часове ще духа слаб западен вятър и мъглите почти навсякъде ще се разсеят. В повечето райони ще бъде слънчево с максимални температури между 8° и 13°. Съществено ще бъде затоплянето в Дунавската равнина - след едва минус 1° във Видин вчера, следобед ще бъде 12°.

През нощта ще бъде безоблачно със слаб югозападен вятър. В сутрешните часове на места в равнините и низините видимостта ще е намалена. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в София - около 1°, а максималните - между 7° и 12°, в София около 9°. Ще духа слаб, след обяд в Дунавската равнина умерен вятър от запад-югозапад. През деня от запад облачността отново ще се увеличи и привечер и през нощта срещу неделя на места, главно в североизточната половина от страната, ще превали дъжд.

С намалена видимост ще започне денят на отделни места по Черноморието, а в следобедните часове ще има слаби валежи от дъжд.

В планините ще бъде облачно, с валежи главно в масивите от Западна България, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1800 метра.

Максималните температури в курортите ще бъдат между 2° и 7°, в комбинация с умерен северозападен вятър.

И към времето в Европа. И утре в много райони от континента ще бъде с валежи, предимно от дъжд, само в северните части - от сняг. Превалявания от дъжд ще има северните части от Балканския полуостров.

И към времето в празничната неделя, Коледа. Ще бъде слънчево, още малко по-топло, а вятърът ще отслабне. В началото на новата седмица затоплянето ще продължи. Ще има и места със сутрешни мъгли, но в повечето райони, гарантирано в планините, ще бъде слънчево.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БДЖ осигурява над 13 000 допълнителни места във влаковете за Коледа и Нова година
БДЖ осигурява над 13 000 допълнителни места във влаковете за Коледа и Нова година
Депутатите отхвърлиха ветото на президента върху промените в Изборния кодекс
Депутатите отхвърлиха ветото на президента върху промените в Изборния кодекс