НОВИНИ

Слънчево до края на деня, през нощта облачността ще се увеличава

слънчево края деня нощта облачността увеличава
bnt avatar logo
от БНТ
13:01, 22.02.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево ще е времето днес, с временни увеличения на облачността над Източна България, но ще е почти без валежи. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, по-ниски в крайните североизточни райони, в София - около 16°. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър.

През нощта облачността бавно ще се увеличава, а сутринта на места в Горнотракийската низина и по поречието на Дунав видимостта ще е намалена от мъгли. Минималните температури ще са между 0° и 5°, малко по-високи в източните райони.

Утре до обяд повече слънце ще има над западната половина от страната, но до вечерта почти навсякъде ще се заоблачи. Валежи обаче са малко вероятни. Ще духа слаб, в Източна България - умерен източен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 8 - 10° в североизточните, до 18 - 19° в крайните югозападни райони.

В планините от Западна България преди обяд ще преобладава слънчево време, но до края на деня и там ще се заоблачи. Ще се задържи почти без валежи.

Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Температурите и там ще се понижат и в курортите ще са между 3 и 9 градуса.

И към времето в Европа - предимно облачно, на места с валежи от дъжд ще е времето над Западната и Централна част на континента. На Скандинавския полуостров се очакват валежи от сняг. В северната половина от Пиренейския полуостров също ще има валежи, предимно от сняг, в Североизточна Испания - все още от дъжд.

У нас в петък ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, а на отделни места ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще се понижат, но ще се задържи топло за периода. В събота вятърът от югозапад ще се усили, температурите за кратко, но чувствително ще се повишат. В неделя и понеделник ще преобладава облачно време и на места ще превали слаб дъжд, а температурите ще тръгнат надолу.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марина Василева е назначена за зам.-министър на културата
Марина Василева е назначена за зам.-министър на културата
Потушени са пожарите, които горяха край няколко хисарски села
Потушени са пожарите, които горяха край няколко хисарски села