НОВИНИ

Слънчево и горещо на изток, валежи и гръмотевици на запад

слънчево горещо изток валежи гръмотевици запад
bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 20.08.2024
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Още преди обяд в по-голямата част от Западна, а в следобедните часове и в Централна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи от дъжд и гръмотевична дейност. Повишава се вероятността за градушки и временни усилвания на вятъра.

В крайните източни райони на страната ще се задържи предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, в Североизточна България – до умерен от източната четвърт. Максималните температури ще са между 29° и 36°, в София - около 28°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 29° до 31°. Температурата на морската вода е около 28°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд и гръмотевични бури. На места явленията ще са интензивни. Почти без валежи ще се задържи в Странджа и източните райони на Стара планина. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток, но по време на буря значително ще се усилва и променя посоката си. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 16°.

В сряда над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи и гръмотевици. Над Източна България ще се задържи слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен, в източните райони - североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 27°-29° в западните райони до 35°-37° в Централна и Източна България.

В четвъртък ще е предимно слънчево. В следобедните часове над планинските райони в Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.

В петък и събота ще бъде предимно слънчево. Температурите постепенно ще се повишат и през втория ден максималните ще са между 33° и 38°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел подкрепи поредното предложение за мир в Газа
Израел подкрепи поредното предложение за мир в Газа
Обучения за работа с BG-Alert започват от днес
Обучения за работа с BG-Alert започват от днес