НОВИНИ

Слънчево на запад, дъждовно на изток

bnt avatar logo
от БНТ
05:50, 26.07.2024
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево на запад, със следобедни превалявания на изток днес.

Още от сутринта облачността над източната половина от страната ще започне да се разкъсва и намалява, но след обяд отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Северозападният вятър отново ще се усили и ще бъде умерен до силен. Максималните температури ще бъда между 27° и 33°, в София - около 27°.

По Черноморието също на отделни места ще превали и прегърми. Облачността ще е променлива с умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Централна и Източна България с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 13°.

В събота вятърът ще отслабне. Ще бъде предимно слънчево, но след обяд над източните райони ще се развие купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Максималните температури ще са между 29° и 34°.

В неделя и понеделник ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб, по Черноморието след обяд – умерен, от североизток. Температурите ще се повишат и в понеделник максималните ще са между 33° и 38°.

Във вторник в планинските райони след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Температурите ще останат почти без промяна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Време е тази война да свърши, заяви Камала Харис след срещата си с Бенямин Нетаняху
Време е тази война да свърши, заяви Камала Харис след срещата си с Бенямин Нетаняху