НОВИНИ

Слънчево време и днес

слънчево време
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 14.09.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат от 8° до 14°,а максималните - между 25° и 30°. Ще бъде предимно слънчево, след обяд с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

И по Черноморието ще е предимно слънчево. Преди обяд ще духа слаб западен, след обяд - умерен южен вятър. Максималните температури ще са от 24° до 28°. Температурата на морската вода е 23 - 24°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините също ще е предимно слънчево. Ще духа умерен западен, по най-високите части северозападен вятър. Вечерта вятърът ще се усили. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 13°.

В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. На 15 септември сутрешните температури ще са между 12° и 17°, максималните в по-голямата част от страната ще са над 30°, на места в низините до 35 - 36°. В петък ще се задържи с високи температури, особено в югоизточната половина от страната. Над Северна България ще има временни увеличения на облачността, все още без валежи. Вятърът от запад-югозапад ще се усили.

В събота в северозападната половина от страната, а в неделя на места в южните и източните райони, ще има валежи и гръмотевични бури. Повишава се вероятността за локални интензивни явления. Със северозападен вятър, по-силен в неделя, ще нахлува по-хладен въздух и дневните температури рязко и съществено ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земеделци излязоха на протест в Карнобат
Земеделци излязоха на протест в Карнобат
Късен гол с глава на Жоел Матип донесе победата на Ливърпул над Аякс
Късен гол с глава на Жоел Матип донесе победата на Ливърпул над Аякс