НОВИНИ

Слънчево време със сутрешни мъгли

слънчево време сутрешни мъгли
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 08.02.2024
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Сутринта на места в котловините видимостта ще е намалена, но през деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен, в Дунавската равнина и Източна България - умерен западен вятър. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, на морския бряг - от 7° до 11°, а максималните - между 14° и 19°, в София - около 14°.

И по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са от 13° до 16°. Температурата на морската вода е 6 - 8°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

И в планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 3°.

В петък и събота ще духа слаб до умерен, през втория ден в Източна България – силен югозападен вятър. Ще остане топло за сезона, с минимални температури в повечето райони между 2° и 7° и максимални - между 14° и 19°. В петък ще преобладава слънчево време, сутринта на места в низините - мъгливо, но в събота облачността ще се увеличава и до вечерта ще е значителна.

В неделя вятърът от юг-югозапад ще продължи да се усилва, а на места в Южна България, повече в Рило-Родопската област, ще има и валежи.

И в понеделник ще има валежи, главно в Южна България, Стара планина и Предбалкана. Вятърът ще отслабне, а температурите ще се понижават, но ще останат все още по-високи от обичайните за периода.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трети ден протести на земеделци
Трети ден протести на земеделци
Кот д'Ивоар - Нигерия е финалът на турнира за Купата на африканските нации
Кот д'Ивоар - Нигерия е финалът на турнира за Купата на африканските нации