НОВИНИ

Слани, дъжд и сняг във втория ден от астрономическата пролет

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 21.03.2024
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

През деня ще има разкъсана облачност, над източната половина от страната - значителна и на много места там ще има валежи от дъжд, който в отделни райони ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в Североизточна България между 8° и 11°, в София - около 13°. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София - около 0° и отново в отделни райони, главно в котловините на Западна България, ще има слани.

По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са 8 - 10°, температурата на морската вода е 8 - 9°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще има променлива облачност. Главно в масивите от Източна България, както и в Централна Стара планина ще превали сняг, в ниските райони - дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

В петък в западната половина от страната ще е почти тихо, предимно ясно и на отделни места отново ще има условия за слани. В източната ще духа слаб северен вятър, ще има разкъсана облачност, преди обяд на много места в равнините значителна ниска, от която е възможно и да преръмява, а сутринта и видимостта ще е намалена.

През почивните дни ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планините е възможно да превали слабо. В събота ще започне затопляне, което ще продължи и в неделя, когато се очакват максимални температури между 15° и 20°.

През нощта срещу понеделник от запад облачността ще се увеличи и до сутринта ще завали дъжд. В понеделник от запад на изток на много места ще превали. Със силен вятър от северозапад ще нахлува по-студен въздух и ще започне понижение на температурите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се Рангел Бизюрев да даде показания за убийството в Цалапица
Очаква се Рангел Бизюрев да даде показания за убийството в Цалапица
Жоао Кансело се връща в игра за Барселона
Жоао Кансело се връща в игра за Барселона