НОВИНИ

Слави Бинев: Никога не сме имали по-силен национален отбор по таекуондо

слави бинев никога сме имали силен национален отбор таекуондо
Снимка: БФ Таекуондо
bnt avatar logo
от БНТ
16:47, 27.04.2023
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

„Това е последното състезание преди двете най важни състезания за годината - световното първенство и европейските олимпийски игри. Тоест това е последният тест на нашия отбор след него може би ще бъда по- убеден или по-прецизен в оценката си за моментно състояние на тима ни. Никога не сме имали по- силен отбор. Заминаваме с 10 човека на световното първенство. Тук ще участват много състезатели, които не можаха да се класират при преброяванията за най- силния национален отбор, но и те ще вземат участие в европейския клубен турнир.Надявам се голямата конкуренция да кали нашите състезатели и да ги подготви за двата най- големи теста, които очакваме с такъв трепет.“, това сподели специално за БНР президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев по повод провеждащото се в София европейско клубно първенство.

„Правилата на европейският клубен турнир разрешават да се включат три генерации - кадети, младежи и девойки и мъже и жени, което на практика означава, че ние няма да имаме пропуск. Отделно, дори и клубовете, които не взимат участие в куроки, тоест в Спаринг ще могат да участват, тъй като за първи път европейският клубен шампионат дава възможност за състезания и в дисциплината Пумсе. Мисля, че страните участнички ще бъдат над 60, даже се говори за над 70, тъй като това е открит турнир и ние не може да забраним участието на други континенти, тъй като тук е възможността за последен тест преди световното първенство и преди европейската олимпиада. възможност ще я използват и страните от Близкия изток и страните от Северна Африка също, които са големите сили в света“, добави Слави Бинев.

Патрон на откриването утре в 12:30ч. ще бъде олимпийската шампионка и рекордьорка в скока на височина, чийто рекорд вече над 35 години не е подобрен, председателката на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, както и едни от най-любимите артисти Асен Блатечки и Калин Врачански.

„Това са личностите на България, които разбират огромната роля на бойните изкуства да компенсират моментите на обществена непримиримост и неспазване на обществения протокол или субординацията. Показваме уважението към една по- консервативна култура, към една по- патриархална култура, която всички смятат, че е изчезнала. Ние сме единствените, които се опитват да компенсират липсата на военна подготовка, липсата на мъжество и липсата на дисциплина, защото всеки един човек, независимо с какво се занимава, имаме нужда от тези неща“, завърши президентът на централата по таекуондо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Велинград заловиха големи количества препарати за растителна защита без документи
Във Велинград заловиха големи количества препарати за растителна защита без документи
Икономистът Елшад Маммадов пред БНТ за пътя на азерския газ към Европа
Икономистът Елшад Маммадов пред БНТ за пътя на азерския газ към Европа