Слави Трифонов: Твърдението, че "Има такъв народ" са виновни да няма правителство, е лъжа

от БНТ
13:27, 19.09.2021
Чете се за: 03:00 мин.
Политика
слави трифонов изобщо предлагаме гласуване проектокабинет отиваме избори
Слушай новината

Твърдението, че “Има такъв народ” са виновни за това да няма правителство е лъжа. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов.

"Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието.
Различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, защото така им изнася. А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват. Твърдението, че “Има такъв народ” са виновни за това да няма правителство е лъжа. А дали хората са разочаровани и кой точно е разочарован - това, разбира се, не мога да кажа, защото разочарованието е емоция, емоцията е личен момент и никой човек не може да знае какво чувства друг човек", пише Трифонов и продължава:

"Но фактите са непоклатими. На тях се базира логиката и най-важното - истината. А истината е следната: Още като стартирахме политическия проект “Има такъв народ”, аз ясно и безапелационно заявих, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да правим. Аз съм последователен човек и безусловно се придържам към това, което съм казал. Я си представете, ако партия “Има такъв народ” беше направила правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС - ей, тогава щеше да е разочарованието. Даже “разочарование” е меко казано. Така че подобна коалиция в последното Народно събрание беше невъзможна. Невъзможна е и в следващото Народно събрание.

Партиите, с подкрепата на които можеше да има правителство бяха “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!”.

“Има такъв народ” беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност. Но тези партии заявиха, че няма да подкрепят наш кабинет. Сега вие ми кажете кой е виновен за това, че нямаше правителство.

“Има такъв народ” имаше 65 депутати, останалите партии - 175. Можеха да направят най-различни коалиции и на два пъти, според конституцията, да сформират правителство. Такива са фактите и всеки си избира дали ще вярва на фактите или на емоциите. Аз лично избирам фактите.
И, между другото, ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, трябва да се очароваш. Така че не е лошо да внимаваш кой човек е очарователен. После може да страдаш".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Трейвон Бромел с най-добър резултат за сезона на 100 метра
Трейвон Бромел с най-добър резултат за сезона на 100 метра
Ивет Лалова за семейството, любимото си състезание и бъдещето
Ивет Лалова за семейството, любимото си състезание и бъдещето