НОВИНИ

Славия с малка крачка към спасението

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
22:26, 06.05.2021
Чете се за: 00:49 мин.
Футбол
славия арда определят първия финалист купата българия

Отборът на Славия направи малка крачка към спасението, след като победи с 2:0 на собствен терен Ботев Враца. По този начин „белите“ оглавиха групата от четири тима на дъното на efbet Лига, които се опитват да оцелеят в елита.

Попаденията реализираха Калоян Кръстев (12‘) и Питър Макрилос (82‘). Славия пропиля една дузпа, която не успя да реализира, но все пак се възползва по най-добрия начин от играта с човек повече почти през цялото второ полувреме.

Тимът на Златомир Загорчич поведе още в 12-ата минута от статично положение. Питър Макрилос центрира от фаул, а Калоян Кръстев засече с глава за 1:0.

Малко след почивката Чавдар Ивайлов получи втори жълт картон за задържане на съперник в наказателното поле, като главният съдия Владимир Вълков незабавно посочи бялата точка. При първото изпълнение на наказателния удар Макрилос бе точен, но реферът реши дузпата да бъде пребита, заради навлезли футболисти на Славия в наказателното поле. При второто изпълнение обаче, вратарят Дамян Дамянов отрази удара и запази резултата 1:0.

Въпреки това, в края на срещата домакините се разписаха отново. В 82-ата минута Питър Макрилос все пак бе точен за крайното 2:0.

След победата Славия е на първо място в третата група на шампионата, която разпределя местата от 11-о до 14-о. „Белите“ са с 27 точки, докато Ботев Враца отстъпи лидерската си позиция и вече е с 25 пункта. Монтана е с 24, а Етър Велико Търново е на дъното с 22.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венци Стефанов: Славия е последният отбор, който може да изпадне
Венци Стефанов: Славия е последният отбор, който може да изпадне
Чехия разхлабва мерките от 10 май
Чехия разхлабва мерките от 10 май