НОВИНИ

След смъртта на Навални от "Да, България" призовават за комплекс от политики

адвокатите руския опозиционер алексей навални обжалват годишната присъда
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
14:07, 18.02.2024
10039
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

В позиция по повод смъртта на Алексей Навални от Националния съвет на "Да, България" отбелязват необходимостта от прилагане на комплекс от политики за повишаване на съпротивителните способности на българските институции срещу заплахите от Кремъл.

"Режимът на Путин се стреми да установи сфера на влияние, в която да наложи своя модел на управление. България трябва да засили отговора си срещу тези кроежи на всички равнища", смятат от партията.

"Налице е все по-остра нужда от реформа на службите за сигурност. Особено обезпокоителни са сигналите, че българските служби не оказват ефективно противодействие на руското влияние и проникване у нас, включително и в самите институции от сектор "Сигурност", посочват още от "Да, България".

От партията призовават парламента да започне разглеждането на законопроектите, отнасящи се до нужните трансформации в сектора. От формацията обръщат внимание и на ситуацията в Украйна. "Успехът на Украйна е от жизнен национален интерес за страната ни", казват от партията.

"Време е да се ускорят усилията на нашите институции в изпълнение на съответните решения на парламента и от декларации да преминем към бързи действия. Очакваме Министерството на отбраната да отчете дейността си в тази насока пред Народното събрание", се казва още в позицията.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОСВ обяви три нови защитени местности
МОСВ обяви три нови защитени местности
Пътнически микробус се обърна край Банско
Пътнически микробус се обърна край Банско