НОВИНИ

Служител предизвикал пожара в изгорелия хипермаркет в Разград

служител предизвикал пожара изгорелия хипермаркет разград
bnt avatar logo
от БНТ
14:33, 02.07.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Служител на 26 години на строителен хипермаркет в Разград е привлечен към наказателна отговорност за това, че по непредпазливост е запалил чужд имот, вследствие на което са възникнали значителни вреди, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Досъдебното производство се ръководи от Окръжна прокуратура - Разград във връзка с пожар в голям строителен хипермаркет в града.

В хода на работата по изясняване на фактите около инцидента е установена съпричастността на служител в магазина към възникването на огъня. Мъжът е задържан и към настоящия момент е привлечен към наказателна отговорност. При претърсване в дома му са открити 7,95 грама суха тревиста маса, реагираща при тестване на канабис.

На 1 юли 2024 година, около 18.30 часа, е получен сигнал за възникналия пожар в строителен магазин. Огънят бързо обхванал цялата сграда и стоките в нея. Няма пострадали хора при инцидента.

Незабавно след потушаването на огъня е образувано досъдебно производство за изясняване на причините и обстоятелствата за пожара под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Разград. Разследването е възложено на Окръжния следствен отдел, като то е поето лично от началника на структурата, уточниха от прокуратурата.

Наблюдаващият случая прокурор следва да прецени дали в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него. Работата по досъдебното производство продължава, допълниха от Апелативната прокуратура.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа между два тира ограничава движението по АМ "Тракия"
Катастрофа между два тира ограничава движението по АМ "Тракия"
Специален туристически влак ще пътува по теснолинейката през юли
Специален туристически влак ще пътува по теснолинейката през юли