НОВИНИ

Снеговалеж блокира летището в Белград

снеговалеж блокира летището белград
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:06, 12.12.2021
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

Рекордното количество сняг, паднал в неделя в сръбската столица Белград, наруши работата на централното летище „Никола Тесла”.

По-голямата част от полетите бяха отложени, а след 13.00 ч. на обяд успя да кацне само самолетът на австрийската авиокомпания Austrian Airlines, който пътува от Виена.

В социалните мрежи се появи информация за спиране на тока в сградата на летището. Разпространяват се снимки на заснежена писта и заснежен самолет.

Според синоптиците в столичния район се очакват до 50 см сняг, което е абсолютен рекорд за страната.

Обилният мокър сняг доведе до множество катастрофи, дървета и лампи паднаха върху пътните платна. Повечето от автобусните линии в столицата са отменени. Автомобилните ентусиасти, които се осмеляват да излязат по пътищата, се движат по заснежените улици с минимална скорост.

Снежни преспи блокираха пътнически влак по маршрута от Пожега за Лозница. За спасяването на пътниците е изпратен автобус. Националната телевизия съобщи, че автобус с юношески отбор по волейбол се е преобърнал заради преспи по пътищата. В резултат на инцидента са пострадали петима души - четирима състезатели и треньор. Всички са хоспитализирани, няма опасност за живота им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извънредно положение в Община Петрич от полунощ
Извънредно положение в Община Петрич от полунощ
Димитър Ковачевски е наследникът на Зоран Заев в СДСМ
Димитър Ковачевски е наследникът на Зоран Заев в СДСМ